2012-04-04 17:43:08• hírek • Kocsis Zoltán

Kutyusok és gazdáik lepték el az új központot

Kutyusok és gazdáik lepték el Szatmárnémeti új központjának egy részét: a Free Life állatvédő egyesület idén is megtartotta a Gazdátlan Állatok Napját. A színes műsor mellett az állatbarátok megismerkedhettek egymással, hozzájárulhattak az egyesület működtetéséhez és néhány kellemes órát tölthettek el a tavaszi napsütésben.

A Szamos-áruházzal szemben található „gödörben" gyűltek össze az állattartók: olyanok, akik a Free Life-on keresztül fogadtak örökbe egy-egy gazdátlan jószágot és olyanok, akik egyszerűen csak szeretik az állatokat.

„A rendezvény célja, hogy felhívjuk az emberek figyelmét az állatok szeretetére, a felelősségteljes állattartás fontosságára", mondta Lucretia Simu, az egyesület vezetője.

A program nyitányaként a tehetséges fiatalok énekeltek ismert nemzetközi slágereket, miközben a kutyatartók és az ebek is ismerkedtek egymással. Jelen volt Ilyés Gyula polgármester is, aki évekkel korábban szintén magához fogadott egy aranyos blökit.

A rendezvényen kutyakiképzők mutatták be, mi mindenre is lehet megtanítani ezeket az okos állatokat. Ajándékok illetve tombola vásárlásával bárki hozzájárulhatott az egyesület fenntartásához, egyben pedig a gazdátlan kutyák megmentéséhez. Az egyesület ezzel az akcióval is tiltakozott a kóbor kutyák elaltatása ellen és a sterilizálás mellett.

Néhány édes csöppség mellett a Free Life elhozta a rendezvényre Lisát (fotó lent) is. A szerencsétlen jószág rendkívül rossz állapotban került az egyesülethez, meggyógyításához pedig adományokat gyűjtöttek jelenlegi gondozói.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: